Nieuws- Agenda – News

Werk 045: “The Judgement” uit de serie “Soul” gereed 13 nov 2023

Work 045: “The Judgement” from the series “Soul” ready.

2 maanden Kunst met Kunstcollectief

2 months of Art with Art Collective

09 sep 2023 – 5 nov 2023

In de maanden september tot November 2023 zijn de Etalageroute, Kunstroute en Overzichtsexpositie Purmerends Museum.

  • Bij de Etalageroute was “Mystical Window te zien van 9 september tot 6 oktober
  • Bij de Kunstroute waren 4 kunstwerken te zien op 7 en 8 oktober
  • Bij de Overzichtsexpositie Purmerends Museum was “Shadows of Nothing” te zien van 5 oktober tot 5 November – 2 schitterende maanden vol Kunst.

At the Shop Window Route was “Mystical Window”to see from 9 September till 6 October

During the Art Route there where 4 works from 7 and 8 October

At the Purmerends Museum overview exhibition was “Shadows of Nothing” to see from 5 October to 5 November – 2 fine months of Art.

30 april 2023: Vandaag was de kennismaking en extra uitleg voor de inschrijving ‘Kunstroute’ en ‘Kunst in de Etalage’ in Kunstcafé Kunstcollectief Purmerend. Daar ontmoette ik de overige kunstenaars die geballoteerd zijn binnen het collectief. Het bestuur is alleraardigst en hebben hun hart op de juiste plaats voor bestaande en nieuwe kunstenaars. Ik had een idee voor een etalage maar dat ging niet door omdat de winkel teveel spullen toont en uiteindelijk ongeschikt. Maar het bestuur heeft mijn van hoofdpijn verlost door via een commissie een etalage aan te wijzen. Er is voor elke ingeschreven kunstenaar wel plaats omdat de Purmerendse winkeliers heel enthousiast zijn en veel publiek trekt. Ook de locatie om mijn werk te kunnen tonen heb ik niet zelf kunnen regelen maar de redding kwam via een andere kunstenaar die mogelijk plaats heeft voor drie kunstenaars. Dat zou ongelooflijk geweldig zijn. Dus afwachten, later meer. Maar ik ben weer actief met schilderskunst en ga eerst een groot onvoltooid doek eindelijk eens afwerken.

Op 5 december is het pakjesavond van Sinterklaas. Dan krijgen velen een geschenk. Zo geef ik ook een geschenk vanaf 19:00 uur, de Première van mijn nieuwe album “Relax!, it’s only 13.7 billion light years away.”

Dit is alweer mijn 12de album, en de derde in 2 jaar tijd na de renovatie van mijn piepkleine studio. Deze keer rustige melodieuze muziek om heerlijk te luisteren achterover gezeten en hoofdtelefoon op. De totaalduur is 1 uur en 26 minuten. Geniet en kom tot rust in deze stresswereld, hoe lastig dat ook kan zijn; RELAX!

Muziekstijl: Ambiënt/Symphonie-Synth

Al het muziek is gecomponeerd en uitgevoerd door Hans Schoens © 2022

Dus abonneer je op mijn YouTube kanaal en geef als je het mooi vind een duimpje.

————————————————————————————–

On 5 December, it is St Nicholas’ day of presents. That’s when many get a gift. So I also give a gift from 7pm, the Premiere of my new album “Relax!, it’s only 13.7 billion light years away.”

This is already my 12th album, and the third in 2 years after renovating my tiny studio. This time quiet melodic music to enjoy listening to sitting back and headphones on. The total duration is 1 hour and 26 minutes. Enjoy and unwind in this stressful world, however difficult that can be; RELAX!

Music style: Ambient/Symphonic-Synth

All music composed and performed by Hans Schoens © 2022

So subscribe to my YouTube channel and if you like it, give it a thumbs up.

====================================================

Laatste nieuws over Purmerendsmuseum met het thema Ode aan het Noord-Hollandse Landschap; Vandaag van de curator Saskia van de Berg de mail ontvangen voor de officiële overhandiging van mijn werk Waterland – Water mijn Land, dat ik schenk aan het museum. Ze schrijft: ‘…. Wij zijn overigens erg blij dat je het werk aan het museum wilt afstaan. Het is een andere interpretatie van de omringende polders dan alle overige werken….’ Leuk hé. Een eerste werk blijvend in een museum. De overhandiging is 7 februari om 16:00, dan zijn de meeste werken door de andere kunstenaars opgehaald. Joyce zal een foto maken om deze op Facebook te plaatsen.

Latest news about Purmerendsmuseum with the theme Ode to the North Holland Landscape; Today I received the mail from the curator Saskia van de Berg for the official handover of my work Waterland – Water my Country, which I donate to the museum. She writes: ‘…. We are very pleased that you want to donate the work to the museum. It is a different interpretation of the surrounding polders than all the other works….’
Isn’t that nice? A first work lasting in a museum. The handover will take place on 7 February at 4 pm, when most of the works will have been collected by the other artists. Joyce will take a picture to post it on Facebook.

====================================================

Per eind november 2020 is ons website http://www.rijkderfaraos.nl opgeheven. Teveel problemen met terugkerende hack’s en de vele dagelijkse spam’s hebben daar voor gezorgd. Ik werd er moedeloos van en heb de knoop doorgehakt door de stekker van de website en emailadres eruit te trekken.

Gelukkig had ik nog deze blog beschikbaar die vóór het grote avontuur van boek uitgeven was aangemaakt. Huidige stand is dat het voorlopig blijft bij het eerste deel Opper-Nubië. De reden is dat we nu 6 jaar bezig zijn om onze al kleine aantal bedrukte boeken aan de man te brengen. Iets wat eerlijk gezegd moeilijker is dan gedaan, ondanks de vele lovende woorden van mensen die het boek in bezit hebben. De kosten liepen daarom eerder op dan dat we reserve konden aanmaken om deel 2 af te laten drukken. Een separaat boekwerk met voornamelijk de mooiste foto’s uit de complete serie apart uitbrengen is ook niet gelukt want geen enkele uitgever wil in deze tijd een kostbaar dik boek uitbrengen met alleen foto’s en achterin een beknopte beschrijving in 4 talen. Ik had hiermee gehoopt reserves op te kunnen bouwen en eventueel bij succes tevens het eerste deel vertalen naar het Engels. Dit alles is niet gelukt. En ondanks de vele smeekbedes van lezers moet ik helaas nog steeds nee verkopen.

Voor de Blog ga naar: https://rijkderfaraos.wordpress.com